Några hektiska dagar...

Våran kära son har kommit på en ny rutin han kör nu... Han är SUPER trött vid sex-sju nån gång och somnar som en stock. Efter en kvart ungefär så vaknar han igen och vägrar somna om och sedan är det full rulle till klockan tio... Men självklart har han inkluderat nåt positivt i detta och sover hela nätterna i sin säng istället så när han vaknar vid sju sedan (nä Liam har inte tid med sovmorgon...;-)) så är jag ändå väldigt pigg eftersom jag fått sovit hela natten utan avbrott...
Jaja det går väl över kan jag tänka mig....

Annars då så har vi hjälpt mamma/mormor att flytta de senaste två dagarna och jag ska snart ringa och höra om hon behöver hjälp med den sista städningen. Har ingen bil dock så då får hon hämta oss, vi får se...

Vi har självklart hunnit bada en del också med tanke på det underbara vädret...
I söndags gick Liam i själv och tyckte att det var jätte mysigt, men igår skrek han bara när han kom nära vattnet. Han var nog trött och hungrig så han fick hålla sig på en filt i skuggan istället...


(Han har inte bränt sig utan det ser bara så ut...)
Eller ja, Liam kröp ut i solan och jag hämtade tillbaka honom...;-)



Syns inte så bra här men han kör händer och fötter nu istället för knäna...=)

Nu har vi precis varit ut på våran morgonpromenad så det är bäst att jag sätter fart här och hoppar in i duschen...

Min mamma i ett nötskal...

Min mamma har länge klagat på att hon inte har någon cd i sin bil, att hon bara kan lyssna på radio... Vi hade en som bara låg här hemma som hon ville ha men det har inte riktigt blivit av... Sedan när vi sålde våran förra bil så skickade vi med den så när hon åkte med oss häromdagen så sa jag det till henne och då tittade hon ner på den vi har nu och frågade om vi inte heller hade nån cd? Jo sa jag och visade att man ju skulle trycka på en knapp för att fronten skulle vikas ner... DÅ utbrister min mamma så här: - Men så där ser ju min också ut!

Ja vad ska man säga, när vi kom tillbaka till hennes bil så satt jag in n cd i den där "radion" och vips så hade min mamma också en cd....;-)

Duschen...

Godmorgon varma söndag...

Funderade på hur mycket jag skulle klä på Liam innan vi gick ut på promenad nu på morgonen och gick för att kolla termometen...börja fundera på hur mycket jag skulle klä av honom istället efter den titten... Över 20 grader och klockan var bara åtta!!! Det blev en svettig promenad för min del men nu är vi hemma igen och jag dricker just nu en massa vatten och ska om en stund hoppa in  i duschen....

Idag ska vi hjälpa mormor/mamma att flytta. Hon ska flytta till en mindre lägenhet nu när barn efter barn försvinner iväg. Jag och Liam var där och tittade häromdagen och det var riktigt fint. Precis vid lekparken och bara ett hus från pappa så då kan Emma gå som hon vill emellan....

Ska nog ta och ringa och se om de orkat masa sig ur sina sängar nu...;-) 

+25 grader

Gräset är klippt, tvätten är tvättad, huset är städat och morgonpromenaden är avklarad...Kan det bli bättre!?

Och vaaaarmt är det också. Jätte svettigt blev det på promenaden fast jag tog det lugnt i backarna..... ;-)

Gårdagen var nog den effektivaste på länge tror jag. Fick massor gjort fast jag hade Liam själv.... Morgonen gick åt till att städa här inne och tvätta lite. Betala räkningar och sätta in papper i pärmar hann jagockså med. Sedan fick Liam lunch och somnade i vagnen. Då passade jag på att måla lister som ska upp i köket, äta lunch i lugn och ro på altanen med lite reklam att läsa, tvätta fönster på utsidan, klippa ner buskar...
När Liam vaknade tog vi en promenad och sedan började vi klippa gräset. Det tog en stund eftersom Liam inte orkade så lång stund åt gången, men det blev klart till slut....=)


Här satt Liam en stund medan jag klippte gräset... Det är svårt att hitta skugga på den här gården har jag märkt så det fick bli på gruset... Men det gjorde inte Liam så mycket för då kunde han plocka stenar och lägga i vattnet....;-)


Sedan fick han för sig att han skulle kliva ur baljan, klättra upför trapen och krypa in... Detta tog väl ca 5 sek så det var bara att skynda sig efter... Sedan skulle jag titta på honom när han gickefter soffkanten, ibland undrar man vad de tänker egentligen...=)

När Patrik kom hem vid fyra så hoppade jag i alla fall in i duschen och åkte sedan och handlade i min ensamhet. Ganska skönt efter en dag med en VÄLDIGT busig unge... Men han var på sådant strålande humör hela dagen så det var inga svårigheter att få nåt gjort...=)

*Jag börjar kunna urskilja ett smail på korten som han nog kommer att använda flitigt under de närmaste åren...;-)*

Nä nu är det bästa att jag hoppar in i duschen, byter kläder och väcker den stackarn som hade lovat att skjutsa hem från Ludvikafesten inatt...

Redan torsdag...

Den här veckan har verkligen gått fort måsta jag säga....

Liam vakade halv fyra i morse, ingen bra idé tyckte varken jag eller Patrik så Patrik lyckades få honom att somna om till slut så jag vaknade igen kvart över åtta...=) Mycket bättre!

Den här veckan har vi mest fixat med huset, och än är det inte slut....;-) Patrik skulle bara våga sätta sig ner en sekund för då är jag där direkt och frågar om han inte har något att göra...;-) Idag blir det listjakt igen och den här gången hoppas jag att vi kommer hem med något iallafall.....

Liam fick en Dora-dvd med posten igår som jag beställde i början av veckan.... snacka om att han blev glad...=) Gissa om den går varm här nu...;-)

Nu måste jag byta en blöja här känner jag....

Bildbevis!


Nu kan han allt. Jag skulle sätta ner honom på golvet igår efter att han ätit frukost men Liam hade andra planer han...=)
(Ni får ursäkta mig på bilden)

Varmt varmt...

Så varmt är det ute nu.... Jobbigt vissa stunder, alldeles underbart andra.....
I måndags var en ganska seg dag men jag städade lite här och tvättade. Det tog några extra timmar men så blir det ibland. På eftermiddagen kom det ett sms och vips så hade Liam två kompisar här och det var jätte trevligt här...=)

Igår var det fix här hemma igen. Patrik gjorde klart för fläkten i badrummet och idag kommer pappa och kopplar in den. Jag och Liam åkte ut på listjakt men kom tyvärr hem tomhänta.... Det sitter ju lister i alla rum här men det fattas småsnuttar lite överallt på grund av olika anledningar och det STÖR mig... Jag kommr nog få ihop det til slut men jag tycker ju inte om att vänta...;-)


Så här ser det ut i trappen nu för tiden i alla fall...

Godmorgon Måndag...

Hade velat ta en promenad innan det blir för varmt för det men jag är så risig så jag vet inte om jag orkar det.... Bättre att vänta lite tror jag så att jag kan komma tillbaka till 100 % snabbare istället...=)

Idag vet jag inte vad som händer. Tröseln ska på plats och så behövs det nog handlas lite och vikas lite tvätt, men så mycket mer kan jag inte komma på... Kommer nog på nåt skulle jag tro.....
Fint väder är det också och det ser ut att fortätta så...=) Skulle behöva rensa lite ute men det känns tyvärr inte så lockande när man är så förkyld tyvärr. Så tråkigt att det ska komma lagom till det fina vädret, men Liam har klarat sig hittills och det är huvudsaken!

Nä nu ska jag börja fixa lite här....

Ha en härlig start på veckan!

Våran helg...

Midsommarafton (fredag)

Startade dagen halv fem av att klockan ringde. Packade ihop allt och väckte mina pojkar och så bar det v till Norge! Målet var Fredrikstad.


Liam hade en fin bok att läsa i bilen....;-)

         
Det var en fin stad vi kom till och vi promenerade efter vattnet en lång bit...

Sedan åkte vi uppåt i Norge en bit förbi Oslo och en bit upp för att sedan vika av in i Sverige igen...
Liam var jätte duktig och vi var både nöjda och trötta när vi kom hem sent på kvällen....=)

Midsommardagen (Lördag)

Sov till klockan var åtta och det var behövligt...
Dagen startade segt men sedan bar det av till affären för det vankades främmande oxh grillning... Trevligt....

Söndagen

Idag har vi fått destomer gjort....
Först till Byggmax i Falun och där hittade vi trösklar till hallen och vardagsrummet... 
Sedan till Biltema i Borlänge där vi köpte takräcke till bilen för att få med virke från Coop bygg i Ludvika. Vi hade tänkt ta Coop bygg i Borlänge men hittade inte på det!?

Här hemma har Patrik byggt om trappen så att inte Liam tar sig upp. Grinden satt ju tre trappor upp förrut så han flyttade ner den och fixade på sidan så att han inte kan ta sig upp där heller...Får se vad han säger när han vaknar imorgon...;-)
Han satt även dit en liten list som fattats i trappen och en av trösklarna. Den andra kommer på plats imorgon när golvet sitter bättre...=)

Jaha, ja det var helgen det. Hunnit med mycket fast jag är JÄTTE förkyld och knappt kan andas...trevligt värre....

*Åhhh förresten fick ett jätte fint MMS på Kita med flytväst precis innan de skulle ut och åka båt, sådant gör mig glad...=)*  

Super väder...

...var inget jag hade räknat med idag men så blev det visst...=)

Vi har varit i Falun, Borlänge och på Coop i Ludvika och nu ska jag hämta mat så jag får skriva om våran helg sedan...

Han står!!!!

Igår gick det nite så bra att logga in här så jag gav upp till slut, men nu fungerar det igen...

Våran tripp som vi skulle ut på har fortfarande inte blivit av. Liam har varit jätte ledsen två nätter i rad nu så jag är mer död än levande tyvärr.... Förmodligen en tand men det är ju så svårt att veta...
Hoppas att det går över snart i alla fall så att vi kommer iväg....

Den här veckan har annars varit jätte trevlig. I tisdags var vi till Hanna och Maya nästan hela dagen...



Mayas mormor och lite mostrar och en morbror dör upp också så det var en del barn att leka med, men Liam föredrog takfläkten i vardagsrummet så klart...;-)

Igår onsdag lunchade vi med bästa Hanna som vi inte träffat på evigheter. Det var verkligen trevligt. Sedan hann vi bara hem för lite mat och vila innan det bar av till Jessica för att träffa alla tjejerna...=)

Och så kommer vi till det viktigaste och det är att Liam stod igår när vi var hos Jessica. Inte så där i två sekunder som han gjort tidigare utan han stod hur länge som helst. Hade jag inte blivit så förvånad som jag blev så hade jag ju kunnat ta ett bildbevis...;-)

Slappna av, vad är det?

Liam sover middag nu. Han vaknade inte förrän kvart i nio i morse så det blir bra med bara en sovstund idag, perfekt! Vill ha det så nu har jag bestämt så vi får se hur det går framöver....
Superhumör har han haft hela förmiddagen också och det smittar av sig kan jag lova....=)
När jag kom upp imorse och skulle hämta honom (jag gick upp kvart över åtta) så satt han där i sängen och sken som en sol goungen...;-)

I alla fall så är det massa saker som ska göras här hemma nu. För det första så ska det införskaffas lister och trösklar som fattas och så ska det rensas ut. Speciellt i Liams rum eftersom han både har en massa kläder som är för små och leksaker som han växt ifrån för länge sedan..... Den gamla vagnen ska fixas iordning och säljas och likaså lite annat....
Och äntligen ska fläkten upp i badrummet, pappa/morfar hjälper oss med det....

På onsdag blir det en långväga utflykt har vi bestämt.... Det ska bli trevligt....

Jag tycker inte om att slappna av för mycket helt enkelt. Och det är ju skillnad att göra en massa som man tycker är roligt mot att tvingas göra en massa jobbiga saker som man ändå inte får ut nåt av ju...;-) 

Nu ska jag se vad jag kan fixa själv utan hjälp fast jag inte får för Patrik...hihihi...;-)

Familjedag...

Igår var det en riktigt famijedag här... Först var vi til Borlänge och handlade åt Liam. En VÄLDIGT efterlängtad vagn, en gunga, en keps och kläder. Sedan åt vi Max och hade det mysigt...

Sedan fixade Patrik lite med bilen (vi köpte en ny i fredags) och Liam sov en stund och jag tvättade och bara njöt av lugnet...=)

På kvällen var vi och handlade allihopa. Och Liam hördes över hela affären som vanligt...;-) Hihi gounge tycker det är såååå roligt att handla...


Pappa blev lite avundsjuk på fälgarna...;-)


Liam var uppe till tio och vi tittade på film som jag köpte till Patrik i fredags. Vi hade i alla fall tur med vädret Igen.

DAgen idag startade halv åtta vilket var alldeles lagom... SÅ nu ska vi äta lite frukost här.
Idag blir det middag hos mamma/mormor.


Godmorgon Lördag

HELG!!!!!! Som jag har längtat efter denna dag. Tentan igår vet jag inte hur den gick, han gör det så svårt och det är helt omöjligt att veta om man gör rätt eller inte... Men men får se när resultatet kommer helt enkelt...
Om inte annat så finns det två till tillfällen i sommar att göra den så....

Liam sov till kvart i sju idag vilket kändes som himmelriket då det har varit väldigt tidiga morgnar den senaste tiden. Hade planerat in en sovmorgon eftersom det inte blivit så mycket sömn i veckan men kvart i sju var alldeles lagom så nu är vi uppe hela familjen istället...=)

Nä nu ska jag fixa lite gröt åt bebis här...

Ha en härlig Lördag!

Sova ,sova säng....

Sitter och väntar på att Patrik ska komma hem. Fast jag kom precis på att jag kanske ska ringa och se så att han är på väg hem så jag inte sitter här i onödan...;-)
Har pluggat hela kvällen så nu lockar sängen. Det kommer att bli en tidig morgon imorgon också eftersom Liam somnade rekordtidigt och jag har inte tid för sovmorgon för jag ska plugga med Emelie HELA dagen.
Känns inte bra angående den där tentan. Så mycket att lära sig och jag fattar bara hälfen, men jag får göra mitt bästa...

Tittar på TV4+ nu, om de som har sexlingar. Trevligt.... De verkar fixa det ganska bra, inget för mig dock...;-)

Ähh nu ska jag ta och ringa...

Tisdag...

Min pojkar sover just nu. Det blev tidigt i morse så de var trötta igen nu...;-) Tänkte att jag också skulle sova en stund men nä fixar med lite annat istället....

Idag är det BVC halv två och så en massa plugg så klart. Har börjat planera in en massa saker jag ska göra efter fredag. Det är alltid en sådan härlig känsla när en tenta är avklarad och man kan andas ut lite...=)

Vi ska till exempel träffa våra Mayor som vi tycker sååå mycket om. En som är storasyster redan och en som ska bli!!!! =)
Grattis Grattis!
Vad vi längtar.....

Världens bästa kompisar...

                                  

Sedan ska mamman i huset också ta sig friheten att träffa lite vänner...=)

Nä nu ska jag väl sätta igång här då...

Plugg plugg och lite mera plugg...

Pluggar för fullt till fredag nu... Går bra, kommer ihåg ganska mycket från sist jag gjorde den fast det var ett år sedan. Tror ju alltid att man inte kommer ihåg nåt alls men så är det ju inte riktigt...;-) 
Liam har sovit och ätit och leker nu på golvet och Patrik är bara iväg en snabbvända så det fungerar bra...=)

Ikväll kommer självaste morbror Jojje (lillebror) som inte varit hemma sedan i julas. De skulle komma vid halv sex så hinner inte Liam somna innan. Han blir nog glad när det kommer främmande...=)

LIam år förresten köttbulle till lunch idag, eller inte bara, stuvad pyttipanna gick också ner men ändå...;-) Han börjar fatta att han kan tugga precis som han gör med smörgåsrånen han äter...

NÄ plugga var det ja...

 

Seeeeeg...

Helgen har verkligen varit seg. Har inte orkat mycket. Städat och tvättat har vi hunnit med men så mycket mer vet jag väl inte... Liam sover lite oroligt så man är mindre pigg på morgnarna tyvärr...

Jaja det går över. Den här veckan blir minst lika stressig som förra eftersom jag har en tenta på fredag. Jag känner mig verkligen inte förberedd så det gäller att plugga HELA veckan.
Sedan startar en ny kurs måndagen efter som jag ska hoppa på. Ska bara göra tentan i den men jag måste vara med från början för att ha en chans att klara den....
Den tentan är i mitten av juli och efter det tänkte jag andas lite innan det börjar igen...

Men jag har lovat Liam att efter fredag ska han få träffa kompisar. Stackarn har ju suttit hemma alldeles för länge nu...


Nä nu ska Liam skriva här påstår han...;-)

Hemma...

Vilken dag... Startade strax efter fem, dock någon jag tyckte var ganska bra för då hann Liam sova en stund innan det bar av in till mamma/mormor.

Det blev först fika, mamma måste ju äta annars så blir hon JÄTTE hungrig så det är bara att hänga med och inte äta så mycet år gånge...;-) Hon har nog ungefär lika hög förbränning som sin hund, men så är de ju lika virriga också så...;-)

I alla fall så bar det sedan av till skolan. Eller vi rundade huset, mamma bor ju på baksidan så...


Vi väntade...


...och väntade....


...och så äntligen kom de ut....


...och så här glad var Sara att hon äntligen stod utanför dörrarna...


...och så här fin var skylten...


...sedan bar det av på flaket...


...och så här mycket frös hon när de var framme...;-)


...sedan skulle det fikas så klart. Liam tyckte att det var såå jobbigt att var på student så han sov i vagnen hela vägen hem från stan och sedan i ett antal timmar när vi kom hem...


...här med våran mormor/gammelmormor...

Nu är vi äntligen hemma igen... Liam somnade ganska fort efter att ha varvat ner lite och jag kommer stupa i säng när när som helst...

Nu dröjer det tio år tills Emma tar studenten så vi får vila tills dess jag och Liam.....;-)

*Av Liam fick Sara en gris som hon kan ha med sig till Spanien ,där hon kommer att tillbringa sommaren, så att hon inte glömmer bort...=(*  

Grattis moster Sara...

...till studenten idag... Vi kommer och firar dig så klart...=)


Något är på gång..

Liam sover oroligt och det brukar innebära att något är pågång. Inte tänder för då reagerar han inte sådär. DÅ sover han nästan för bra, utan något annat är det...
Han har börjat dansa när han hör på musik. Lyckades filma det imorse när det kom en video på Vakna med the voice på TV:n....=) NÄr jag kom hem från stan så visade Patrik hur han reagerade när han spelade gitarr till Bryan Adams, Summer of 69...helt galen vart han....;-) Filmade det med...hihihi....
Får se vart det leder. Han går mycket med sin korg han har nere med leksaker i också så vi får väl se...;-)

Imorgon är det student som gäller för lilla, lilla lillasyaster. Har bakat två kladdkakor och så blir det smörgåstårta... såå gott.... Har letat fram sommarkläder som jag nite kunde ha förra sommaren, så härligt att kunna ha allt igen måste jag säga.

Ja vad har hänt mer då...
Patrik kör stenhårt med Pappa nu, det går väl sådär men Liam får fram Baba i alla fall, eller så skrattar han bara...;-) Åkt fyrhjuling har de också gjort tokarna mina. Liam bara sitter där och ser såå nöjd ut så... Snacka om att Patrik kommer få igen sedan när Liam bara skriker mera, mera sen....;-)

Hade tänkt att fixa lite här hemma nu men jag tror inte att jag orkar. Vet ju inte hur natten blir så det är väl bäst att jag går och lägger mig i tid förstår jag...

Hade lite kort att visa men Patrik tog min telefon när han åkte (vi har lika).

Jag måste plugga...

....men det är ju såååå tråkigt... Allt annat blir ju så mycket roligare när man verkligen måste lära...

Hade velat fixa lite i trädgården nu på kvällen men istället sitter jag här inne med mina fula papper...;-) Nä men det är intressant men så svårt att koncentrera sig...

Tyvärr så kan jag ju inte känna att det är slut efter det här för jag har en omtenta nästa fredag från en kurs som vi läste förra året. Det gick att göra om den i augusti då men jag födde liksom barn då så det var lite svårt....=)

Sedan ska jag göra en tenta i mitten av juli då jag missade den helt sist. Det var precis i början av graviditeten och jag mådde ju så dåligt. Orkade inte ens titta på TV under den tiden så att åka iväg och göra en tenta kändes inte så lockande. Sedan har det liksom inte funnits tid förrän nu så. Men det blir nog bra. Dock är den tentan svår men skulle jag inte klara den så har jag en till chans på mig i augusti. Men självklart siktar jag på juli...=)
Efter allt detta har jag en så kallad examen då är det meningen. Men där är det också krångel så klart, men det orkar jag inte tjata om nu...;-)

Nu måste jag försöka läsa lite mer här...

Hoppas att ni har roligare än vad jag har..=)

Godmorgon måndag...

Den här veckan är det 110 fram till onsdag eftermiddag. Men det gör inte så mycket. Jag känner mig pigg och sommaren är här (fast det skulle bli kallare snart igen)...tyvärr......

Igår var jag och Liam till pappa/morfar. Han hade fått så fint på ballkongen så... Tänkte ta lite kort men det där minnet som jag pratade om...hmmm....för ett tag sedan har fortfarande inte visat sig...;-) Får ta det nästa gång...
Liam var i alla fall supertrött när vi var där eftersom han inte hunnit sova men han vägrade sova där och han somnade inte förrän vi var nästan hemma och vaknade när jag lyfte ur honom. Sedan var det full fart till halv åtta och sedan upp före halv sex. Gissa vem det är som är JÄTTE trött här nu??? INte jag i alla fall...=)

NÄ jag måste få honom att sova en syund nu...

*På fredag är det student för lillasyster, Liam ska köpa nån fin liten grej du kan ha runt halsen moster!*

En härlig dag önskar vi dig!


RSS 2.0