Vaccination

På fredag ska Liam få sin andra dos vaccination. Måste åka till Smedjebacken för det eftersom de tror att vi fortfarande bor där tydligen och jag har ingen lust att yttra mig om det om det skulle bli nåt krångel. Dagis gick bra idag. Han var ute och lekte medan jag satt inne och läste den sista halvtimmen. Väldigt trött när vi skulle åka hem men jag hann få i han lite mat innan han slocknade. Tänkte att vi skulle åka och hälsa på pappa sedan när han vaknat. 

Köpte en almanacka igår. Kan inte fatta hur jag klarade mig utan en sådan förr. Min tanke i början av året var att eftersom det inte blir så mycket föreläsningar och så så skulle det i alla fall inte vara så bråttom att skaffa en men igår fick jag nog för då kände jag att jag snart skulle glömma något väldigt viktigt...;-)

Mormor och Morfar: Vi tänkte komma och hälsa på er båda två i helgen om ni är hemma, bara inte Liam blir dålig av sprutan vill säga. Har en uppgift som ska vara klar på måndag morgon så lite barnvakt skulle inte skada, men jag förmodar att det ändå är Liam ni saknar mest så...;-) 

Nej men om man skulle göra lite nytta....kanske....  

Måndag...

Hade lovat mig själv att jag skulle plugga MYCKET idag men nej då. Fixade med en massa annat när liam sov så klart...

I lördags fick ju Liam magsjuka också så klart. Spydde fem gånger på raken för att sedan somna som en stock i mitt knä. Jag lade mig med honom på golvet i hans rum. Sedan vaknade han klockan elva, pigg som en lärka och frågade efter pappa... Var super glad och pratade och dansade och drack vatten i en timme tills jag gav upp och flyttde in oss i sängen igen. Skulle bara ut i köket och då spyr han upp allt vatten igen stackaren. Men han somnade om kort efter det och sov hela natten. Han var som vanligt igår och har även varit det idag så det var nog en mild variant tror jag. Varken jag eller Patrik har känt nåt heller.

Imorgon blir det dagis i alla fall.

Liam nya idoler är Teletubbies som han fått två DVD-filmer med. Han har bara på några dagar lärt sig att ta efter det de gör. Kramas, ramla, sätta fingret vid munnen och säga sssshhhhhh och så har han försökt sig på att säga Vakna men det var lite för svårt än...=) Av mig har han lärt sig att säga kaka och backa. Det förstnämnda slutade jag dock med ganska fort eftersom han skulle ha en varje gång vi sa det. Sen kan han lägga armarna i kors över bröstet för det gjorde jag här en dag och så suckar han som aldrig förr när det ligger saker på golvet för så gör ju jag också...hihihi...;-)

Nä nu måste jag lägga monstret här tror jag så att jag kanske får nått gjort innan jag däckar...

Inskolning...

Igår började inskolningen av Liam på nytt dagis. Det fanns en fläkt i taket där så egentligen säger väl det allt...;-) Igår var vi själva men idag var det andra barn där och det gick jätte bra. Det märks på honom att han är van vid att vara på dagis för han går in som vanligt, leker med lekasakerna som finns och busar med de andra barnen.

Funderar på vad vi ska hitta på här på eftermiddagen innan Patrik kommer hem. Känner att jag behöver ut en sävng för man blir ju så trött av att sitta vid datorn eller titta ner i en bok hela tiden... Har i alla fall skickat in mitt förslag till exjobb nu så får se vad de säger. Ska åka dit en sväng imorgon om tentan och arbetena är färdigrättade vill säga.

Nu vaknade Liam...

Godmorgon måndag...

Här hann vi upp så att Liam fick säga hej då till pappa innan han åkte till jobbet. I fredags sov vi ju när han åkte och Liam frågade efter honom hela dagen sedan så fast det var tidigt så var det ändå skönt att han fick se vart pappa tog vägen...=)

Helgen har väl inte bestått av så mycket. Vi har äntligen kunnat vara ute utan att frysa ihjäl så det har vi varit både lördag och söndag. Annars har vi väl inte gjort så mycket. Ingen bil i sikte heller så det blir till att låna igen denna vecka eller eventuellt ställa på den gamla gamla bilen som står i garage just nu. Tyvärr är det den enda som går just nu och jag tar mig hellre någonstans med den än att sitta fast här. Måste ju kunna ta mig till skolan några gånger och sedan till dagis från och med onsdag.

Inatt var det förresten strömavbrott här och självklart lyckades blöjan läcka så det fick jag fixa i mörkret. Men det gick bra och till min förvåning så somnade Liam om på en gång efter det. Det brukar han inte göra och vi brukar ju alltid ha en liten lampa tänd hela nätterna så jag kanske ska börja släcka helt på kvällarna istället.?

Idag måste jag fixa skola som vanligt. Kolla böcker som behövs och vänta på svar från ett företag som var intresserade av ett samarete med mitt exjobb. 
Men först duschen så jag vaknar ordentligt, allt annat är redan klart med tanke på att vi var uppe halv sju...=)



 

På mormors begäran...

Skrev ett långt inlägg för några dagar sedan eftersom mamma/mormor poängterat att det var lite få uppdateringar men självklart lyckades det försvinna och så orkade jag inte skriva ett nytt just då...
Men nu tänkte jag göra ett nytt försök!

Har haft fullt upp med skolan hela veckan. Slutseminarium med redovisningar och opponeringar så jag har inte hunnit med så mycket annat. Vilket märktes på tvättkorgen kan jag lova...
I onsdags när jag skulle åka hem från det första seminariet gick självklart bilen sönder (tredje gången detta händer mig efter borlängevägen, med tre olika bilar). Trodde jag skulle frysa ihjäl innan Patrik hann fram och sedan var vi ju tvungna att dra hem bilen i detta hemska väder, det var inte roligt!!!
Lyckades i alla fall hitta både bil och barnvakt till torsdagen så det ordande sig i alla fall...=) Patrik ska titta närmare på bilen i helgen så får vi se. Måste ha en bil till veckan för jag ska till Borlänge på tisdag. Skulle även behöva en barnvakt, några miljoner, en städerska och någon som hittar ett intressant exjobb åt mig också men man kan ju inte få allt här i världen...;-) Nä men Liams inskolning börjar på onsdag och jag pratade med dagis idag och skulle det krocka med något som jag måste vara med på i skolan så gick det att ordna, men det tror jag inte att det ska vara. Det är bara tisdagen som blir lite svår, men jag har några dagar på mig att ordna det.

Idag har det i alla fall städats och tvättats här. Liams Gammelfarmor kom på besök på eftermiddagen, det tyckte han var roligt. Han fick en jättefin traktor med tillhörande vagn med en massa djur i som lät och traktorn spelade och körde framåt själv. När Patrik kom hem från jobbet blev det mat och pappatime en stund...=)

Nu borde jag jobba lite här eftersom jag ändå sitter själv men jag orkar inte. Funderar på att gå och lägga mig fast klockan inte är mycket... får se hur jag gör...

 

Grattis Maya

Grattis Maya som blivit storasyster till lilla Kerstin. Ojojoj vad vi har väntat idag på besked och så kom det och inte tänkte jag på att det faktiskt var en liten tjej heller förrän jag skrivit att det var ett så fint namn....=)


Godmorgon torsdag...

Trööt är jag just nu. Satt uppe med skola till halv elva, sedan tittade jag lite på TV innan jag kunde somna och lagom till jag somnat läckte Liams blöja igenom pyjamas och allt så det var bara att stå upp och fixa allt det innan man kunde sova igen. Sedan somnade Liam tidigt igår så han vaknade redan klockan sex imorse....
jaja idag måste det skrivas mer på arbetet och städas lite om jag orkar...

Vi har iaf bott i lägenheten i snart två veckor och vi trivs bra. Vi sålde huset i måndags och det kändes väldigt skönt. Igår ringde den nya ägaren och sa att vattnet frusit och ville veta om det hänt oss nån gång, vilket det inte gjort. Det är ju egen brunn och det finns små element som gör att det inte ska frysa men med tanke på hur kallt det är så kanske det inte är så konstigt. Jag är glad att det inte hände oss iaf!

Jag har kommit in på alla de kurser som jag sökt till våren också...=) Ska skriva exjobbet, läsa juridik och marknadsföring. Sedan skulle jag behöva en praktikplats för att samla på smig lite erfarenhet. Skulle behöva undefär 12 timmar extra per dygn också för att hinna med det...;-)
Nu väntar vi på dagisplatsen som väntar på oss och sedan börjar inskolningen förhoppningsvis den 18:e.

Nu drar Liam i min hand här.

RSS 2.0